Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij verzorgen het sounddesign van audiovisuele producties, zoals speelfilms, animaties, documentairesmuseum installaties, 360 video, VR en meer. Dit heet ook wel geluidsnabewerking, of audiopost. En de persoon die over dat gehele proces waakt heet de sounddesigner. U kunt bij ons terecht voor de totale geluidsnabewerking of voor losse onderdelen.

De geluidsnabewerking bestaat uit verschillende elementen afhankelijk van het soort productie. Neem nu als voorbeeld een speelfilm. Eerst wordt er op een filmset aan de hand van het scipt een hoop losse scene’s opgenomen. Met dit materiaal zet de beeld editor de film in elkaar. Als de montage klaar is spreek je van een picture-lock. Nu kan de geluidsnabewerking beginnen en die bestaat in dit geval uit de volgende onderdelen.

  1. Concept – in overleg bedenken we een plan van aanpak dat past bij de productie. Het kan lonend zijn dit al in een eerder stadium te doen.
  2. Dialog montage (vaak inclusief ADR – na-synchronisatie) – al het geluid dat is opgenomen wordt op zijn plek gezet, gemonteerd en opgeruimd
  3. Fx en Ambiances – geluidseffecten en sferen worden gemaakt om de film rijker te maken en de vertelling te helpen
  4. Foley – alle ontbrekende geluiden zoals voetstappen en bewegingen worden door een foley artiest opgenomen
  5. Muziek – een componist maakt muziek op maat en deze wordt optimaal geplaatst onder de film
  6. Mix – uit alle elementen hierboven beschreven worden keuzes gemaakt en met elkaar in balans gebracht
  7. Mastering – afhankelijk van het platform (bioscoop, TV, internet ….) wordt de mix verfijnt en in een bestand vastgelegd

Wil je meer lezen over wat deze onderdelen precies inhouden en wat onze werkwijze is klik dan hier:

Met een flexibel team werken we vanuit Tolbert (Groningen) en Amsterdam. We beschikken over alle apparatuur en studio’s om grote en kleine producties tot in de puntjes te kunnen verzorgen.

Wij zijn:
Wart Wamsteker & Peter Flamman

Heb je nog vragen of wil je een project eens doorspreken, stuur gerust een email of bel: +31(0)654 927980