Micropia

micropiaWat is Micropia?

’s Werelds eerste museum waar de onzichtbare wereld van micro-organismen zichtbaar wordt gemaakt.

 

Micropia is een afdeling van Artis (Amsterdam) over al het leven uit de onzichtbare micro wereld. Een micro zoo als het ware, een dierentuin met het allerkleinste leven.

Samen met Peter Flamman heb ik alles wat in deze wondere wereld klink van geluid mogen ‘voorzien’. Ik zeg ‘voorzien’ want in werkelijkheid maakt het zo goed als geen geluid. Het was dus een fantastische uitdaging om dit geloofwaardig voor elkaar te krijgen. In Micropia klinkt een voortdurende soundscape die je onderdompelt in deze wondere wereld. En als je bij een exhibit staat waar een filmpje met geluid speelt, dan is het zo gemaakt dat het altijd in harmonie klinkt met de omgeving.

 

Wij hebben voor Micropia gemaakt:

  • volvoxeen algemene soundscape die past bij de inhoud en sfeer van de micro zoo, verdeelt over tientallen speakers zodat je volledig omringt wordt door geluid en je het gevoel hebt dat je zelf onderdeel van de wereld bent.
  • de geluidseffecten en sound design van een groot aantal informatieve animatie filmpjes, die iets uitleggen over een onderdeel van de microwereld.
  • de interface geluiden van de schermen waarop je kunt kiezen uit de informatie.
  • sound design voor de body scan, een installatie die interactief informatie geeft over welke bacteriën er in je lichaam zitten.
  • geluiden voor ‘de Kus’ een installatie die op speelse wijze verteld over de uitwisseling van microben tijdens het kussen.
  • sound design van de ‘Extremofile’ installatie. Hier zie je onder welke extreme omstandigheden er nog steeds leven mogelijk is.

 

 

Bekijk hieronder een filmpje over Micropia, of beter; breng een bezoek aan Artis en ga het zelf ervaren!

 

https://www.youtube.com/watch?v=Kk7PzYCiiD8